Hry bez hranic

Drobečková navigace

7. ročník - Ostrov 2013

Harry Potter a palác princů byl název již 7. ročníku regionální knihovnické soutěže Hry bez hranic aneb knihovnice dětem. Letošní ročník pořádala Městská knihovna Ostrov, která sídlí v krásné, nově opravené budově - Paláci princů v zámeckém parku.

A jako každý rok, i letos se vybrané děti pilně připravovaly již před soutěží - musely si připravit prezentaci, čarodějný oděv, erb, a také název koleje.

V sobotu 25.5. vyjeli z Nejdku studenti koleje NEJDEKVÍR ve složení Adriana Hlávková, Aneta Svitáková, Adéla Koubová, Regina Tokárová, Přemek Bořuta a André Schwarz do Ostrova, kde pro ně bylo v knihovně připraveno příjemné zázemí. Po převlečení do kostýmů už se děti odebraly na nástup. Po slavnostním zahájení, představení všech družstev - kolejí a rozlosování už se všichni rozběhli plnit jednotlivé úkoly.

Všechna stanoviště se nacházela v zámeckém parku a na hřištích DDM Ostrov. Děti musely např. vyplnit vědomostní test z knih o Harrym Potterovi, namíchat čarodějný lektvar, projít bludištěm, najít siluety kouzelných tvorů, rozluštit souhvězdí, poznat kouzelné předměty, ale také sednout na koště, sebrat camrál a proběhnout překážkovou dráhu, a také na lezecké stěně najít zaklínadla, shodit daný počet kuželek a pomocí zaklínadel přemoci nepřítele. Naše družstvo splnilo všechny čarodějnické disciplíny nejrychleji, takže děti pak měly dostatek času na oběd a odpočinek. Čekání na vyhlášení výsledků pak zpestřilo vystoupení dvou čarodějek, jejichž představení se dětem moc líbilo.

A po vystoupení čarodějnic již nastalo vyhlášení výsledků, na které všichni již netrpělivě čekali. V letošním roce se nejdeckému družstvu opravdu dařilo a v konkurenci 14-ti družstev zvítězilo a obsadilo skvělé 1. místo ! Děti obdržely spoustu drobných dárků, diplomy, medaile, zlaté koště a také zápis na putovní talíř. Kromě odměn si děti odnesly i spoustu příjemných zážitků ze soutěže i z celého dne.
Všechny děti si zaslouží velikou pochvalu za vzornou reprezentaci naší knihovny i města.

Příští rok se sejdeme v Habartově, kde už nyní knihovnice připravují další ročník soutěže.