Akce s knihovnou

Drobečková navigace

Knížka pro prvňáčka 2021

Městská knihovna Nejdek se opět přihlásila do projektu Už jsem čtenář – knížka pro prvňáčka, který každoročně vyhlašuje SKIP (profesní knihovnická organizace). Cílem projektu je podpořit rozvoj...

Městská knihovna Nejdek se opět přihlásila do projektu Už jsem čtenář – knížka pro prvňáčka, který každoročně vyhlašuje SKIP (profesní knihovnická organizace). Cílem projektu je podpořit rozvoj čtenářských návyků žáků již od prvního ročníku školní docházky. Má svá pravidla.

Děti v průběhu školního roku musí navštívit knihovnu a zúčastnit se různých akcí, které knihovna pořádá. V závěru školního roku jsou pak všichni prvňáci odměněni pěknou knihou, přihláškou do knihovny a drobným dárkem.

V letošním složitém roce, kdy žáci začali navštěvovat školu až s jarem a ještě rotujícím způsobem a společné akce byly zakázané, jsme navázali spolupráci s prvními třídami obou škol tzv. na dálku. Prostřednictvím učitelek nám děti plnily úkoly, malovaly obrázky a vyráběly čarodějnice.

Mnohokrát tímto děkujeme za spolupráci třídním učitelkám a věříme, že po prázdninách se z prvňáčků stanou naši čtenáři. Letošní knížky byly dětem rozdány po dohodě se zástupci škol v měsíci červnu.

Z výtvarných prací na téma „Pohádky“ jsme uspořádali výstavu ve výlohách knihovny.